Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2009

7. 1. 2010

Obrazek



13.11. 2009 Obrazek
24.10.  Tokyšel oslavil své druhé narozeniny.
Přejeme všechno nejlepší !!!   :-)


Tento měsíc se nic moc nedělo... Pracujeme na baráčku, aby jsme se mohli před vánocemi nastěhovat, takže na ostatní věci moc nebyl čas.
Ale i tak jsem si nějakou tu chvilku vyšetřila a minulou neděli jsem se s Míšou účastnila semináře "Hojnost a naplnění", který pořádala Markétka Stejskalová. Bylo to perfektní a všem vřele doporučuji. Jsem zvědavá, jaké změny k lepšímu teď u mě nastanou...

Zítra jedu předčasně do Prostějova. Přijede mi sestřička Petra a dvě neteřinky Aglája a Elisabeta. Tak si to spolu pěkně užijeme. Už se na všechny holky moc těším :-)

Doplnila a upravila jsem Plnánované akce roku 2009

23.10. 2009
V ACD odkazy nově doplněny profily australáčků z Hafíci.cz

22.10. 2009
ObrazekMinulý víkend jsme byli s Milanem a klukama na 9. setkání leopardích psů a ACD. Tento rok se setkání konale v krásném lesnatém prostředí, v penzionu Podmitrov (Mitrov - Strážek). Zúčastnilo se 7 australských honáckých psů (Buzz a Seven, Diaz, Avery, Aldora, Gwyn a Tokra. Bohužel nepřijela Ambra, která hárala). Dále 34 leopradů a 5 psů jiných plemen.
Víkend byl opět hodně nabitý a jako vždy super!!! I když počasí zrovna nepřálo, myslím že můžu za všechny říct, že to byla velmi vydařená akce a ještě jeObrazekdnou velké díky všem pořadatelům - zvládli to skvěle!
Program byl opravdu bohatý - pasení krav, coursing, povahové testy (reakce psa na různé podněty, situace, spolupráce s majitelem i chování bez majitele....), tahání koloběžky či kola, záchranařina - vyhledávání páníčka na čas, přivolání psa na 100m na čas, poslušnost, noční avizace....no bylo toho opravdu hodně. Pesani přijeli řádně utahaní a my taky. Byla to parádní akce a už se těšíme na příští rok.
Fotečky ze setkání najdete ve fotogalerii. Článeček dodám později (snad)

A ještě jedno pokoukání - pro ty z vás, kteří mě uhánějí o fotečky našeho opravovaného baráčku. Něco jsem nafotila, hodně toho probrala :-) a pár foteček hodila na rajče. Takže můžete kouknout zde

11.10. 2009
Poslední týden se toho událo docela hodně, i když ne se všemy výsledky jsem  spokojená... Ale popořadě
ObrazekZačnu čtvrtkem - jeli jsme s Milanem a Tokratem do Bratislavi na Světovou výstavu psů. Bylo přihlášeno neskutečných 62 Australských honáckých psů. Tokra byl v mezitřídě, kde bylo dalších sedm psů. Byla to nádhera tolik australáčků pohromadě. Opravdu se bylo na co koukat. Pan rozhodčí Zidar Miroslav (SLO) byl docela přísný a vyjímkou nebyly známky VD i D. Ale jeho posuzování se mi líbilo a s jeho rozhodnutím jsem souhlasila. S Tokratem jsem nakonec získala v mezitřídě známku VD a já jsem spokojená. Tok stál moc pěkně a byl při prohlížení vzorňák.
Velká gratulace všem zástupcům ACD z české republiky, kteří získali moc pěkná hodnocení!

Včera jsme byli s Gwynem a Tokratem na zkouškách, pořádané naším cvičákem. Gwyn se snažil o IPO 1 a Tok šel na zkoušku BH. U Gwyna jsem moc nevěřila v úspěch, protože stopy jsme pořád nedoladily a Gwyna šííííleně nebaví. Zato Tokra byl želízko v ohni. Tam jsem si dělala velké naděje, páč všechnu poslušnost měl při výcviku perfektní a vše uměl skvěle.
ObrazekZkoušky začínaly obvykle stopou. Myslela jsem si, že Gwyn zvládne najít aspoň první předmět, ale nedošel mi ani na lom. Měl opravdu hóóóódně špatný den a vůbec nestopoval :-( Šel si prostě jen tak na pole na vycházku, takže nás pan rozhodčí brzo odpískal.
Po stopách následovala poslušnost na fotbalovém hřišti. Tam už Gwyn nešel a tak přišel na řadu Tokra. První kroky perfektní, krásně si vyšlapoval, koukal na mě...ale po chvilce ho to přestalo bavit a začal zpomalovat. Když jsem ho odepla z vodítka, dokonce se několikrát vzdálil a vydal se něco očuchávat, při zastavení sedal pomalu nebo vůůůůbec... no hrúúúúza. Při odložení za pochodu v sedě zůstal stát Obrazek(nikdy předtím to neudělal), odložení v leže bylo až na druhý povel, po příchodu při dlouhodobém odložení si mi nechtěl sednout... no opravdu horší než špatný den. Nebylo tedy divu, že nám dal pan rozhodčí známku nedostatečnou :-( Částečně byla chyba v paničce a její nervozitě, částečně v tvrdohlavosti psa... no co naděláme. Do příště natrénujeme a pak všem ukážem, jak krásně umí cvičit australák...
Za fotečky ze zkoušek moc děkujeme Janě Kropáčkové. Nafocených 1200 fotek jsem tedy musela trošku zredukovat :-) Ale jsou super :-) Díky Jani.
Na fotky se můžete podívat ve fotogalerii KK Ajax Únanov zde

18.09. 2009
Upraveny a doplněny Plánované akce

Ještě jsem nenapsala, jak to vlastně dopadlo s naší kozou Klárou. Nakonec nejlépe jak mohlo. Klárčina smrt nebyla zapříčiněna ani cizím zaviněním, ani žádnou nakažlivou nemocí. Klárka měla akutní zánět mléčné žlázy, z kterého následně dostala vnitřní otravu krve. Takže jí už přivolaný veterinář nemohl pomoci. Jsme rádi že výsledek pitvy dopadl tak jak dopadl...
Klárčiny kůzlátka rostou do krásy a malá Barunka je skvělá. Už teď je to celá máma - uřvaná, uječená a stále hladová :-)

06.09. 2009
Včera jsme se s Tokratem zúčastnili II. Mistrovství České republiky Obrazek
Australských honáckých psů v agility ve Zlechově. Ze třinácti přihlášených australáků se nakonec dostavilo deset závodníků + pár dalších nezávodících, kteří se přijeli jen podívat a zafandit. Závody byly super a celou sobotu jsem si moc užila. I počasí nakonec vyšlo skvěle. Velké díky organizátorům za tak skvělou akci, budeme se těšit na příští rok!
A jak jsme vlastně dopadli? V jampingu, zkouškách i agility jsme měli DISK, ale vůbec nám to nevadí :-) Tokra viděl tolik překážek pohromadě poprvé v životě a já jsem nadšená, že jsme všechny tři běhy doběhli až do konce :-) Tokra byl úžasný a běh od běhu lepší a lepší. Do příště natrénujeme slalom a proskok kruhem a bude to super :-)
Za krásné fotky moc děkuji Ivce Vranové. Výběr foteček (Tokra a sestřička Aldorka od Kačky) na rajčeti, všechny fotky od Ivči zde

26.08. 2009
Přidán další odkaz na krasavce z Western Riding Club Benátky
Upraveny Plánované akce

25.08. 2009
Přidány další odkazy na osobní stránky australáků

21.08. 2009
O další odkazy doplněna stránka ACD odkazy, upraveny a doplněny Plánované akce

16.08. 2009
Před chObrazekvílí jsme se vrátili ze setkání australských honáckých psů, které se konalo na statku Blue Heeler v obci Krupá.
Bylo příjemné opět se vidět se starými známými a poznat i nové tváře a další super australáky. Toto setkání byl nultý ročník a vzhledem k tomu, že se akce nadmíru vyrařila věřím, že se příští rok opět všichni sejdeme a to ještě ve větším počtu...
Fotečky z akce setkání australáků najdete ve fotogalerii zde
Do fotogalerie přidány též fotečky z krajské výstavy v Ostravě

Vytvořena nová stránka ACD odkazy, kde najdete plno odkazů na chovatelské stanice australského honáckého psa, osobní stránky australáků a jiné zajímavé odkazy týkající se tohoto plemene. Stránky budu postupně doplňovat.
Máte-li chovatelskou stanici australského honáckého psa a nenašli jste zde svůj odkaz nebo jste-li majitelem australáka a chtěli by jste se s ostatními podělit o vaše stránky, napište mi, ráda zde odkaz přidám....

10.08. 2009
Na Krajské výstavě v Ostravě získal Tokra Výborný 1, Vítěz třídy, Krajský vítěz.Obrazek V závěrečných soutěžích o nejhezčího dospělého psa výstavy jsme se dostali do užšího výběru. Tokyšek byl šikulka a předváděl se nádherně.
Na výstavě jsme se potkali s Kačkou a Tokratovou sestřičkou Aldorkou. Byla to moc příjemně strávená neděle.
Velké díky také Milanovi, který se mnou celou výstavu absolvoval...

07.08. 2009
Trochu upraveno a doplněno povídání o nás

06.08. 2009
Dnes nám umřela naše sedmiletá, krásná barevná, mlsná a rozmazlená koza Klára....
Včera na večer jsme volali veterináře, protože měla Klára až neobvykle vysokou horečku. Vererinář jí píchnul antibiotika a nastalo čekání, jak se s tím Klárka vypořádá. Dnes už jen polehávala a vypadalo to dost špatně. Kolem druhé hodiny svůj boj vzdala.
Vzhledem k tomu, že průběh jejího onemocnění byl dost zvláštní a veterinář má podezření na otravu, odvezli jsme ji na pitvu do Státního veterinárního ústavu v Jihlavě a budeme čekat na verdikt...Obrazek
Jsme rádi, že nám po Klárce zůstala letošní malá hnědá a rohatá kozička Barunka. Snad bude stejně úžasná, jako byla její máma.

Konečně jsem hodila na rajče fotečky z krátké dovolené v Lednicko Valtickém areálu.


Obrazek





27.07. 2009
Hlásím se po čtrnáctidenní dovolené. První týden pracovní, dva dny jsme s Milanem a psiskama strávili v Lednicko Valtickém areálu vycházkami a týden jsem byla v Zubříči na Muzikoterapii pro hledající pod vedením Lubomíra Holzera. Povídání dodám později.
Fotečky z muzikoterapie jsou již na rajčeti. Fotky z Lednice přidám později, nějak teď nic nestíhám....

06.07. 2009
Vytvořeno fotoalbum z výstavy (výběr). Za fotečky děkuji Ivce Vranové, Lidce Machačové CHS Royal Stuart a Míši Žůrkové CHS Od Dorrinky. Všechny fotečky z výstavy ve fotogalerii na rajčeti

28.06. 2009 Obrazek
Včera jsme byli s Tokratem na mezinárodní výstavě psů Intercanis v Brně. Umístění v mezitřídě V2, res. CAC. Posudek zde. Tokrata perfektně předvedla naše kamarádka Barča Zdráhalová, za což jí moc děkuji. Bohužel rozhodnutí o umístění je jen a jen v rukách rozhodčí a záleží pouze na jejím vkusu. Paní rozhodčí Báře při posouzení řekla, že je na světlejší pesáky a přesto, že se jí Toky líbí stavbou těla (v mezitřídě jsme byli se psem Cayman Kazari- Toyo Ken, který následně vyhrál i CACIB) upřednostňuje tyto barvy... no co naděláme.
Ale jsme na Tokyška moc pyšní, protože se předvedl skvěle.
Malé zhodnocení výstavy a odkaz na krásné fotečky můžete najít u Barči na jejich stránkách o handlingu.

A také jsem včera přihlásila Tokyška na II. Mistrovství České Republiky Australáků v agiliti. Tokra je sice s agiliti v začátcích, ale to nás přeci neodradí od účasti :-)

Doplněny Plánované akce

Vytvořeno fotoalbum Agiliti, kam jsem přesunula fotečky ze závodů v loňském roce v Třebíči a také jsem tam vytvořila album, kam budu přidávat fotečky z našich tréninků. Zatím přidány fotky z neděle - Tokratův třetí trénink v živote :-) No máme do závodů v září co dohánět :-)

Přidáno pár fotek do alba Tokra na cvičáku

26.06. 2009
Včera nám přišly výsledky Tokratových rentgenů. Takže verdikt zní:
DLK 0/0, DKK 3/2

22.06. 2009
V sobotu jsme u nás na cvičáku dělali se psama malé vystoupení pro děti z dětského domova ze Znojma - benefiční akci pořádal klub motorkářů Vampires Znojmo. Předvedli jsme základy poslušnosti, obranu a agiliti. Na závěr si děti pejsky hladily, vodily je na vodítkách a házely jim míčky. Byla jsem tam pouze s Gwynem a opět mě přesvědčil o tom, že děti miluje a chová se k nim opravdu vzorně. Když se na něj vrhlo deset dětí, dlachmaly ho a hladily, v klidu stál, vrtěl ocasem a občas nějaký ten obličej oblíz. Pak mu děti házely na louce míčky a běhal za nimi jak divý. Bylo to super a dětem se to moc líbilo...
Z dětského dne na cvičáku jsme se měli přesunout na vystoupení do Pohořelic. K vůli špatnému počasí se ale akce rušila.

Doplněny nové fotky do fotoalb Tokra, Gwyn, Betty, Naši pesani a Naše kozy

Minule jsem psala, že u nás bude Míšin Edir na týdenních prázdninách. Tak nakonec se jeho panička rozhodla jinak a Edir šel do psího hotelu. Přeci jen to tak pro něj bude asi lepší a já se nebudu muset strachovat, že ho Gwyn zakousne...

18.06. 2009
Malé info z trošku jiného než psího soudku. V pondělí jsme úspěšně dokončili čerpání hypotéky a tím pádem začínáme splácet. To ale také znamená, že musíme co nejdříve baráček dokončit, aby jsme mohli kolaudovat. Tak nám držte palečky, aby jsme vše včas zvládli. Časem hodím na rajče i nějaké ty fotečky, jak se stavbou pokračujeme...

Upraveny Plánované akce roku 2009

A ještě jedna novinka :-) Od soboty hlídáme Míši holanďana Eďáka. Takže snad to všichni (hlavně Edi) přežijeme ve zdraví...

03.06. 2009 Obrazek
Náše kamarádka Helča s australáčkem Diázkem (Diaz Elbrus Blue Heeler) se o víkendu účastnili v Belgii Mistrovství Evropy ve flyballu. Drželi jsme jim palečky a úspěšně. Družstvo Hop Trop Panthers se umístilo v sedmé divizi na 1. místě v části Round Robin a na 2. místě v celkovém umístění. Perfektní reprezentace jak České republiky tak Australáčků, protože Diázek byl prý skvělý.

Helčo a Diázku, moc gratulujeme, jste prostě jedničky!!!
Více o Diázkovi a jeho aktivitách se dočtete na jeho stránkách

02.06. 2009
Krátké zprávy o dění v minulém týdnu:
Na víked bylo plno plánů, ale vzhledem ke špatnému počasí se jich moc nekonalo. V pátek jsme byli pozvaní do Tavíkovic na oheň, špekáčky, bubnování... Protože ale pršelo, akce se přesouvala do domu ke krbu. Ale i to bylo moc fajn a noční bubnování se zpěvy a didgeridou byly jako vždy perfektní. Jsme moc rádi, že máme takové přátele....
V sobotu ráno po snídani jsme z Tavíkovic odjížděli, protože byly na odpoledne naplánované dvě vystoupení se psy na dětském dni v Únanově a v Kravsku. Měla jsem tam vystupovat s Gwynem. Ale protože propršela celá sobota, obě akce byly nakonec odvolané.
Na večer jsme se měli s Milanem i psy přesunout na zříceninu "Nový Hrádek", kde dělají průvodce naši kamarádi a kde se také měla konat noční bojová hra. Bohužel i tato akce se kvůli špatnému počasí nekonala. Škoda.

V neděli jsme vstávali brzy. Nachystali potřebné věci, vyzvedli dort a vyrazili směr Loucký klášter ve Znojmě, kde jsme měli domluvenou narozeninovou jízdu vláčkem po krásách Znojma. Počasí celkem přálo, takže termoska s čajem a placačka slivovice, kterou jsem byla vybavena, nakonec nebyla ani potřeba.
Po projížďce vláčkem se celé osazenstvo, které se jízdy účastnilo tj. Plocrovic rodina, přesunula na oslavu šedesátin. Jedlo se, pilo se, povídalo a bylo to moc fajn, že je celá rodina zase pohromadě.
Domů jsme přijeli až na večer...

Upraveny Plánované akce roku 2009

15.05. 2009
Před chvílí jsme přijeli z Brna. Byli jsme s Tokratem na veterině dělat RTG kyčlí a loktů. Ale teda nevim, nevim, vysledky asi nebudou nic moc. Lokty super, tam není problém. Ty má naštěstí v pořádku a akce "Artroskopie" (jako u Gwyna) se naštěstí opakovat nebude. Horší to je s kyčlemy. Artróza je nulová, není tam ani ťuk, ale klouby jsou laxní (nevím přesně jak se to píše a zda to mám vůbec dobře. Prostě jsou klouby volné a nesedí úplně dobře v jamce) a je u nich malý úhel. Snímky jsou dělané skutečně poctivě - pan doktor Proks je opravdu moc šikovný a jsem ráda, že jsme jeli opět k němu. Mohla bych zajet jinam, aby mi lehce hnuli s packama a kloub nafotili trošku jinak aObrazek "lépe", ale proč zbytečně švindlovat....
Na pravé kyčli to bylo Tokratovi cítit i po hmatu, že tam kloub trošku přeskakuje. Ale bylo mi řečeno, že vzhledem k tomu že má Tokra dobrou váhu a je řádně osvalený, neměl by mít vpodstatě žádné problémy. A že by doporučovat RTG tak ve čtyřech/ pěti letech aby se vidělo, zda se tvoří i artróza a zda by k tomu měli potomci případně sklony. Jsem dost zvědavá na posudek a pan doktor Proks taky. Prý se v tomto případě velmi těžko udavá stupeň DKK. Ale pěkná známka to asi nebude...

14.05. 2009
Minulý týden byl hodně nabitý, ani nevím kde začít. Takže asi pěkně popořádku.
V úterý ráno jsem vyrazila směr Brno, kde jsem jela na tři dny k Zuzce Topolářové na kurz SRT2. Byla to opět paráda - známé tváře, fajn atmosféra a plno nových informací.
Jako rozptýlení od učení jsme byli v úterý večer na koncertě slovenské kapely, která hraje Beatles. Bylo to super! Skvěle jsem se vyřádila a vytancovala :-)
Ve středu probíhalo celý den školení a večer jsem padla do postele pořádně unavená. I čtvrtek byl dost nabitý a náročný.
Mé snažení bylo ukončeno předáním certifikátu, že jsem absolvovala kurz a můžu tedy metodou SRT pomáhat i druhým.

Ve čtvrtek odpoledne jseObrazekm tedy skončila v Brně a spěchala na bus do Znojma, protože den ještě neskončil a já měla v plánu ještě spoustu dalších aktivit. Ve Znojmě na nádraží mě už čekal Milan, aby mě odvezl domů. Lilo jako z konve a já si moc přála, aby večer nepršelo.
Z busu rychle domů, převléct a hurá do Tavíkovic. Tak jsem naložila Míšu s Radimem a vyrazili jsme směr Telč, kde se měl konat jubilejní 15. ročník mezinárodního festivalu "SVÁTEK KELTSKÉ KULTURY BELTINE 2009".
Celý článek o akci si můžete přečíst zde.
Pátek odpoledne byl pro mě oddychovým dnem a čerpala jsem síly na sobotu.

V sobotu ráno jsem vstávala brzy. Již v sedm jsem musela být na cvičáku, aby se doladily všechny potřebné věci na 11. ročník závodů O putovní pohár starosty obce Únanova. Před osmou hodinou dorazil na cvičák i pan rozhodčí Robert Klepáč a po nástupu jsme hned vyrazili na stopy...
Celý článeček o závodech zde

Po vyhodnocení a rozdání krásných cen jsme ještě chvíli poseděli, povídali, popíjeli....byl to moc příjemný den.
Pak jsme s Milanem skočili domů pro kytaru a Tokrata (aby mu nebylo doma samotnému smutno) a vrátili jsme se zpět na cvičák, kde se už začali scházet členové na cvičákovské opožděné "pálení čarodějnic". Opákaly se kuřata, popíjelo se, zpívalo, bylo veselo...
Domů jsme odcházeli něco po půlnoci.
Obrazek
Celý týden byl naprosto parádní, ale dost náročný. Byla jsem ráda, že je už neděle a já můžu v klidu odpočívat...

A další novinka tohoto týdne - v pondělí se nám narodily dvě nádherná kůzlátka (Bertík a Jůlinka). Kozičku si s největší pravděpodobností budeme nechávat...

07.05. 2009
Doplněna fotogalerie
Minulý týden se toho událo moc. V sobotu MVP v Českých Budějovicích, kde Toky dostal V2. Fotečky z výstavy zde, všechny fotky ve fotogalerie. Dokončen kurz SRT, takže již mám certifikát. Návštěva Telče a keltský Beltein s úžasnou muzičkou, závody na cvičáku O putovní pohár starosty obce Únanova, kde jsme se s Gwynem umístili na 4. místě a na závěr večerní posezení (opožděné pálení čarodějnic) na cvičáku.
Tršku nestíhám - článečky k akcím se pokusím dodat co nejdřív.

13.04. 2009 Obrazek
Coursingový víkend ve Slavětíne u Slavonic proběhl minulý týden naprosto skvěle. Na víkendovce si kluci parádně zaběhali a my s Milanem si celý víkend náramně užili. Tokra si bez zaváhání splnil licenci, takže se stává coursingovým závodníkem. Měla jsem trochu obavy jak mu běhání půjde, protože střapeček viděl jen jednou přesně před rokem, ale australák se v něm nezapře a všechny běhy zvládl naprosto perfektně. Všechny fotečky z víkendovky najdete ve fotogalerii. V albu jsou zařazeny i nádherné profi fotky našich kamarádu, kterým moc děkujeme.
Na víkendovce ve Slavětíne jsme pod dohledem Barči trénovala i výstavní postoj s Tokratem. Všechny fotečky z tréninku s Tokrou jsou k nahlédnutí zde.
Za fotky Tokrata moc děkuji Lidce Machačové z CHS Royal Stuart.
Obrazek
V neděli přijela kamarádka Míša se svým Holandským ovčákem Edirem. Zajeli jsme za Únanov k rybníku a udělali jsme si krásnou vycházku do lesů a na skalečky. Fotečky z krásné vycházky jsou přidány ve fotogalerii 

Ve fotoalbu přidány fotečky kluků z coursingu, v "naši pesani" doplněny fotky Tokrata a také doplněny fotky Tokrata na cvičáku

Upraveny Plánované akce roku 2009

22.03. 2009
Nově upravena fotogalerie

19.03. 2009
Doplněny Plánované akce roku 2009

01.03. 2009

Obrazek

Po parádní týdenní dovolené v Tatrách jsme opět doma. Užívali jsme si u našich známých z Popradu celý týden a byla to paráda. Výlety, sáňkování, běžkování, sjezdování, večerní posezení...no prostě to nemělo chybu. I Tokra si hrátky ve sněhu parádně užil. Fotečky z dovolené najdete ve fotogalerii

ObrazekObrazek

Hned večer po příjezdu z Tater jsme šli ještě s kamarády z Tavíkovic k nám do Orlovny na Masopust - maškarní ples. Byla to velmi vydařená akce... Fotečky též na rajčeti

Obrazek

 

09.02. 2009 Obrazek
V sobotu jsem byla s Míšou ve Znojmě v Louckém klášteře na plese Rotary clubu. Pěkně jsme si to užily a vydrželi až do konce. Na fotečky můžete kouknout zde
Na plese jsme byly s partou lidí, kteří chodí na kurzy bubnování. Byla jsem též pozvaná a tak od příštího týdne začnu chodit s nimi. Už se moc těším...

Doplněny Plánované akce roku 2009

20.01. 2009
Doplněny Plánované akce roku 2009

15.01. 2009
Udělán výběr a přidány fotečky do jednotlivých fotoalb pesanů

11.01. 2009
Přidány další fotečky do fotogalerie

01.01. 2009
Přidány fotečky z vycházek, kde kluci krásně pózovali. Foto zde a zde
A taky fotečky ze super Silvestra u našich přátel v Tavíkovicích