Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody v Únanově a čarodějnice na cvičáku

14. 5. 2009
Ráno jsem vstávala brzy. Již v sedm jsem musela být na cvičáku, aby se doladily všechny potřebné věci na závody.
Před osmou hodinou dorazil na cvičák i pan rozhodčí Robert Klepáč a po nástupu jsme hned vyrazili na stopy. Bylo nás sedm závodníků. Vytáhla jsem si číslo šest, takže jsem šla na řadu předposlední. Pod vedením Vlasty Karpíška jsem našlápla stopu a pak už jen čekala až vyprší daný čas a mohla jsem s Gwynem vyrazit.
Gwynouš začal vypracovávat stopu s překvapivým zájmem a skoro mě přesvědčil, že ho stopování začíná bavit :-) Šel opravdu nádherně, čumák u země, rovnoměrné tempo... ovšem jen k prvnímu lomu, kde se stratil. Kroužil kolem mě jako družice a nakonec předemnou zůstal stát s výrazem "tak paničko ukaž mi kudy dál..." a pak na mě začal štěkat, abych mu pomohla. Pan rozhodčí nám to odpískal a tím zkončila naše šance složit zkoušku ZVV1. Dostali jsme 26 bodů. Nejlepší stopu a tedy vítěz Memoriálu Karla Matušince vyhrál Jirka Brňák s 91 body.
Po stopách následovala poslušnost. Tam jsme s Gwynem nezaváhali a získali krásných 90 bodů (nejlepší poslušnost - stejný počet bodů jako vítěz).
A nakonec se konala obrana. Gwynouš byl tak natěšený, že opravdu krásně označil figuranta (měla jsem trochu strach, aby se ke mně od figuranta nevrátil. Často mi běhal naproti aby mi nadšeně zdělil, že figuranta za zástěnou našel :-)) Ale tentokráte byl opravdu nažhavený a tak vydržel a krásně vyštěkáním označil. Následně měl moc pěkné zadržení s razantnímy zákusy. Celé obrany nám pan rozhodčí obodoval krásnými 93 body (druhá nejlepší obrana závodů. Vítěz měl 95b.).
Sice jsme pokazili stopy, ale v ostatních disciplínách jsme zabodovali, takže jsme se nakonec s Gwynem umístili na 4. místě.
I přes neúspěch na stopách a tedy nesložení zkoušky jsem měla z bodového hodnocení moc velkou radost. Gwyn mě opravdu potěšil. Putovní pohár společně s memoriálem Karla Marušince nakonec velmi zaslouženě získal Jirka Brňák a německý ovčák Dustin Remmah Moravia (91b,90b,95b) a já mu ještě jednou moc gratuluji. Bylo to perfektní! Na druhém místě se umístil zástupce našeho cvičáku Honza Přibyl a dobrman Chuck Abba Sonia (89b,77b,76b) a na třetím místě skončila Lucie Dufková a německý ovčák Gemo Nela Od Dalešic (56b,89,73).
Všechny fotečky ze závodů jsou ke shlédnutí ve fotogalerii.

Po vyhodnocení a rozdání krásných cen jsme ještě chvíli poseděli, povídali, popíjeli....byl to moc příjemný den. Pak jsme s Milanem skočili domů pro kytaru a Tokrata (aby mu nebylo doma samotnému smutno) a vrátili jsme se zpět na cvičák, kde se už začali scházet členové na cvičákovské opožděné "pálení čarodějnic". Opékaly se kuřata, popíjelo se, zpívalo, bylo veselo... Domů jsme odcházeli po půlnoci...
Fotečky z čarodějnic ve fotogalerii