Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubové závody Agiliti v Třebíči

8. 7. 2008
V neděli jsme jeli s Tokyškem na závody v agiliti do Třebíče. Tokra soutěžil v kategorii štěňátek do jednoho roku. Sice jsme zkoušeli agiliti běhat jen jednou, tunel jsme natrénovaný moc neměli, ale přesto jsme se nechali ukecat a přihlásili jsme se. Míša říkala, že to bude sranda a taky že byla.....

Závody začínaly soutěží „tunelová štafeta“. Bylo 18 družstev a v každém bylo jedno štěňátko, jeden nezávodící a jeden závodící pes. V našem družstvu byly hned dva australáci. Tokra a Aberdeen Red Camden Dog. Všichni tři psi v našem družstvu běželi jako o život a tak není divu, že jsme se umístili na úplně parádním prvním místě, z čehož jsem měla ohromnou radost (Tokra proletěl všechny tři tunely jako střela a nic jsme nepokazili).

Pak následovaly běhy agiliti v jednotlivých kategoriích a na závěr jamping. Z pěti štěňátek se Tokša umístil v agiliti na třetím a v jampingu na krásném druhém místě. V celkovém hodnocení jsme skončili třetí, což je pro nás úplné začátečníky ohromný úspěch a jsem na Tokyška moc pyšná, že to vše tak krásně zvládnul. Kdyby více zvedal nožičky a neporazil skoro všechny přeskakované překážky, mohlo to být ještě lepší :-) Ale to vše ještě doladíme.


Celý den byl moc prima - díky ti Miško, že jsme se nechali přemluvit. Na příští závody už nebudeme váhat a určitě pojedeme znovu!!!