Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.ročník Putovního poháru starosty Únanova

6. 5. 2010
V sobotu 17.4.2010 se konal u náObrazeks na cvičáku 12. ročník jarního závodu "O putovní pohár starosty obce Únanova". Účastnilo se 10 psů, sedm v kategorii ZVV1 a 3 v kategorii ZVV2. A bylo se na co koukat. Výsledky byly opravdu dost vyrovnané a do poslední chvíle nebylo zřejmé, kdo se umístí na stupni vítězů. Gwyneček překvapit hned v úvodu - poprvé v životě mi došel jedničkovou stopu a dokonce s bodovým ohodnocením 80 bodů. Nechtělo se mi věřit vlastním očím, když mi udělal prvlí lom, potom zalehl předmět a vyrazil dál. Ani na druhém lomu moc nezaváhal a zbýval poslední úsek. A tady jsem začala trnout, protože to na Gwyna byla už pořádná dálka a pomalu ho ta vycházka po poli přestávala bavit. začal se zastavovat, rozhlížet a já ho postrkovala očima dokonce. A nebyla jsem jediná - co jsem potom slyšela, dělali to všichni přihlížející, co Gwyna znají :-) Když mi Gwyn označil druhý předmět, což znamenalo, že stopu došel, má radost se v tu chvíliu nedala popsat. Byla jsem na něj tak pyšná...
To že Gwyn udělal stopu znamenalo, že máme velkou šanci konečně udělat zkošku a taky se nám to povedlo! Ale popořadě.
Po stopě následovala poslušnost, kde Gwynouš nezaváhal a získal krásných 88 bodů (kdyby nebylo chybek paničky, mohlo to být i lepší).
Závody končily jako vždy obranou. Tady jsem do Gwyna vkládala největší naděje a tu mě nejvíce sklamal :-( Po perfektním oběhnutí maket mi bohužel oběhl i maketu s figurantem :-( Diváci se sice dobře bavili, ale mně bylo do pláče. Když se mi od figuranta vrátil po druhé (s radostným štěkáním mi vždy přišel oznámit, že za záplentou stojí figurant, ať se jdu podívat, že ho našel.. :-D ) začala jsem být dost nervózní, aby tímto krokem naše naděje na složení zkoušky neskončila. Naštěstí na potřetí už u figuranta zůstal, ovšem s nulovým ohodnocením za vyštěkání :-( Následovala prohlídka, kde panička po předešlé nervozitě značně zazmatkovala, což nás stálo další dva body, které nám při celkovém součtu nakonec chyběly na druhé místo v závodě. Bohužel i při hladkém zadržení na dálku Gwyn sklamal - poprvé se neudržel na rukávu (špatně vypočítal krok, nebo byl moc natěšený či co..) a celkové hodnocení obran tím pádem skončilo na "pouhých" 81 bodech. Ale i přes závěrečné sklamání a malé bodové ohodnocení jsem nakonec byla nadmíru spokojená, vždyť Gwyn složil zkoušku ZVV1 a co vím, tak je to teprve druhý australák s touto zkouškou u nás. Takže Gwynečku - gratuluji ti!!!
Obrazek

A jak závody vlastně dopadly? S celkovým bodovým ohodnocením 249 bodů se Gwynouš umístil na krásném třetím místě!!!